Last minute belastingtips?

Loonheffing / WKR.
Gaat u na of u de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling al volledig heeft benut. Wellicht is er ruimte voor een onbelaste vergoeding of verstrekking aan het personeel!  Wilt u hiervan gebruik maken dan dient u dat nog in deze maand te doen en te verwerken in de aangifte Loonbelasting.

Loonheffing / gebruikelijk loon Dga
Voldoet uw loon als Dga wel aan de zogeheten gebruikelijkheidsnormen?
en heeft u al een nieuwe toetsing gedaan voor het jaar 2017 in het geval er geen pensioen in eigen beheer meer wordt opgebouwd? Het is aan te bevelen e.e.a. jaarlijks te toetsen. Als de pensioenopbouw eigen beheer is gestopt dan bestaat de mogelijkheid dat u uw loon moet laten stijgen in 2017!

Let op: ook een wijziging van de arbeidsvoorwaarden van de directie dient bij besluit van de aandeelhoudersvergadering te worden vastgesteld.

 

 

0

Over de auteur:

  Related Posts
  • No related posts found.